ExpertА

За Експерта ООД


Създадена през 1997 г. в историческия град Велико Търново, фирма Експерта ООД е плод на съвместните усилия на двама бивши съученици от математическа гимназия. От самото начало, Експерта ООД се фокусира върху разработката на уникални софтуерни решения, предоставяйки първия си продукт - системата Surf, която комбинира web-сървър и браузър с интегриран език за скриптиране.

През 2000 г. фирмата разшири дейността си, като стартира издаването на списание Бизнес Софтуер и създаде портала Download.BG - станал известен източник за сваляне на софтуер в България. С разрастването на своята медийна платформа, Експерта ООД не само разпространява, но и активно разработва уеб-базирани бизнес приложения.

Основен продукт на компанията е bgERP - уеб-базирана система за управление на бизнеса с отворен GPLv3 лиценз, работеща на LAMP стек. bgERP предоставя широк спектър от функционалности като CRM, имейл и вътрешна комуникация, управление на палетни складове, търговски и финансови сделки, POS, логистика, доставки, рецепти, технологични операции, поддръжка на оборудване, и интеграция с iot сензори. Стремежът на Експерта ООД е да предоставя интегрирани решения, които подпомагат устойчивото развитие на бизнеса в съвременната икономика.